Fulltext Index in MySQL

  1. Inleiding
  2. Zoeken in een MySQL database
  3. Werking van de FULLTEXT index
  4. Relevantie bij een FULLTEXT zoekopdracht.
  5. Boolean FULLTEXT zoekopdrachten
  6. FULLTEXT Query Expansion
  7. Slotwoord en referenties
  8. Reacties op deze tutorial

Slotwoord en referenties

Dit is het einde van deze tutorial over de full-text index in MySQL. Ik heb in deze tutorial geprobeerd om een zo duidelijk mogelijk overzicht te geven van de werking van de full-text index en de mogelijkheden die deze index met zich meebrengt.

Laat ik nogmaals opmerken dat de full-text index alleen beschikbaar is met de MyISAM storage engine van MySQL en eigenlijk alleen nuttig is als je een zoekfunctie op wilt zetten waarbij je door teksten wilt zoeken. In dat geval zal deze index namelijk een grote snelheidswinst op kunnen leveren t.o.v. andere methoden om de database te doorzoeken. Bovendien biedt de full-text index de mogelijkheid om te sorteren op relevantie, iets dat in dit soort gevallen zeer handig blijkt te zijn.

Tenslotte zijn de boolean zoekopdrachten ook een fijne bijkomstigheid. Dit geeft jou of de gebruiker van je zoekfunctie zoveel meer mogelijkheden om zoekopdrachten te specificeren. Bovendien kun je zoekopdrachten op die manier nog enorm versnellen waardoor de efficientie toeneemt.

Kortom, de full-text index van MySQL is een uitermate handige index om je database te optimaliseren als je bezig bent met het ontwikkelen van een zoekfunctie.

Bronvermelding

Vorige Volgende