MySQLi - Een nieuwe manier van interactie tussen PHP en MySQL

  1. Inleiding
  2. Proceduraal vs. Object georienteerd
  3. Object georienteerde interface van mysqli
  4. Meerdere queries tegelijk uitvoeren
  5. Prepared statements
  6. Transacties met mysqli: commit() en rollback()
  7. Uitbreiden van de mysqli klasse
  8. Slotwoord en referenties
  9. Reacties op deze tutorial

Slotwoord en referenties

In deze tutorial heb ik geprobeerd om een uitgebreid overzicht te geven van de mogelijkheden die de mysqli extensie bieden. Natuurlijk heb ik lang niet alle aspecten van deze extensie kunnen behandelen, ik heb me hier beperkt tot de meest gebruikte toepassingen. Mocht je je verder willen verdiepen, kijk dan eens verder op onderstaande links.

In deze tutorial ben ik, zoals in het begin al vermeld, expres niet ingegaan op het procedurale gebruik van de mysqli extensie. Mocht er veel vraag naar zijn, dan zal ik wellicht in de toekomst deze tutorial nog eens uitbreiden en stukken procedurale code erin opnemen.

Verder zou ik iedereen willen aanraden om geleidelijk aan over te stappen op het gebruik van de mysqli extensie. Niet alleen omdat dit de extensie van de toekomst is, maar vooral omdat het je een aantal belangrijke nieuwe functies biedt. Deze nieuwe functionaliteit kan de performace van je website en de overzichtelijkheid van je code zeker ten goede komen. Bovendien is het mogelijk om deze extensie geheel naar je eigen wensen aan te passen, iets dat met de mysql extensie niet kon.

Bronnen

Vorige Volgende